1.100 kameraer stopper ikke kriminalitet

I Tingbjerg bebyggelsen er der opsat 1.100 små kameraer, som overvåger området.
Ifølge chefen for boligselskabet i Tingbjerg, Adam Vangtorp, har det medført, at omfanget af hærværk, brandstiftelse og tyveri er faldet side 2008.
Han erkender, at det nok også skyldes andre tiltag end selve overvågningen. - Videoovervågning alene rykke ikke ved noget - det er vi godt klar over, udtaler han i dag til Information.

Ifølge både regeringen og S/SF er der lagt op til yderligere videoovervågning i de udsatte boligområder.
Det undrer ekspert i overvågningsstudier, Peter Lauritsen, Aarhus Universitet, som ikke kender til nogen undersøgelse, som dokumenterer, at det virker præventivt.

 Kameraovervågning er falsk tryghed!

- TV overvågning er slet ikke det mirakelmiddel som det bliver fremstillet som, for alle internationale erfaringer peger på, at TV overvågning på ingen måde forhindrer vold og overfald, siger fmd. for Kriminalforsorgsforeningen John Hatting.

- Der er tale om falsk tryghed og det er synd, at befolkningen ikke får hele sandheden at vide, for TV overvågning beskytter ikke og forhindrer hverken vold eller overfald, som gerne skulle være det vigtigste resultat af overvågningen af gaderne i Århus, Aalborg, på Strøget i København eller i Tingbjerg for den sags skyld, siger John Hatting.

- I stedet skal SSP medarbejderne på gaden, og det skal kombineres med flere forebyggende tiltag. Jeg ved godt, at det er en gammel traver, men forebyggelse, forebyggelse og atter forebyggelse er den sikreste vej til mere tryghed og færre voldstilfælde og grove overfald, siger John Hatting.