Alt for mange løslades til ingenting

Mere end hver tredje kriminelle bliver prøveløsladt til gaden

Det viser en ny undersøgelse fra Kriminalforsorgen, der har kortlagt boligsituationen for de prøveløsladte, der var under tilsyn fra marts til oktober sidste år, skrive bladet Boligen i deres nytårsnummer.

”Tallet er alarmerende,” siger ph.d. Lars Benjaminsen, der er ansat i SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, til Boligen.

Kriminalforsorgsforeningen kritiserer, at der ikke findes bedre og mere holdbare løsninger til en så stor gruppe løsladte.

”Det er et kæmpe hul i lovgivningen, at vi må løslade til gaden,” siger Kriminalforsorgsforeningens formand til Boligen Kriminelle kan kun prøveløslades, hvis de har adgang til et ”passende ophold” som løsladelsesadresse, står der i løsladelsesbekendtgørelsen.

Dette er medvirkende årsag til, at mange løslades til gaden.

Passende ophold bliver en smart omskrivning af, at folk løslades til hjemløshed. Det er et kæmpe hul i lovgivningen, at vi reelt må løslade til gaden – og at vi i visse tilfælde alligevel registrerer, at den løsladte har en såkaldt passende bolig,” siger formand for Kriminalforsorgsforeningen, John Hatting til bladet Boligen.

LÆS artiklerne her:
http://www.blboligen.dk/e-paper/boligen-2015