Borgerligt bandeudspil: Dobbelt straf til alle rocker- og bandemedlemmer

Bandeudspillet fra blå blok indbefatter, at bandemedlemmer og rockere altid får dobbelt straf.

I Kriminalforsorgsforeningen vurderer vi, at de endnu ikke kendte bandemedlemmer så nemmere vil kunne presses til at begå kriminalitet – og i særlig grad den meningsløse voldskriminalitet.

Udover at være hundedyrt, koster udspillet også det hvide ud af øjnene – og hvad værre er – det vil skabe mere vold og forråelse i fængslerne samtidig med, at det potentielt trækker flere ind i banderne”, siger John Hatting.  Han tilføjer: ”Så samlet set får udspillet dumpekarakter”.

Det borgerlige bandeforslag er endvidere en retssikkerhedsmæssig udfordring – for hvordan afgrænses banderne –  og hvem er så i sidste ende omfattet af bestemmelsen om dobbelt straf.

Kriminalforsorgsforeningen vurderer, at hvis forslaget bliver til virkelighed er der brug for flere hundreder af nye lukkede fængselspladser. Det vil koste mange hundreder af millioner kroner.

Dertil kommer en række andre alvorlige bekymringer: Fængslerne forrås yderligere. Arbejdsmiljøet bliver dårligere, og de svageste indsatte bliver ofrene i det spil.

Med så mange bandemedlemmer i fængsel vil det kræve, at der etableres egentlige bandefængsler, og det vil styrke banderne og ligeledes forværre arbejdsmiljøet.

Læs evt. mere her: http://politiken.dk/indland/ECE2182248/blaa-blok-bandeforbrydelser-skal-give-dobbelt-straf  og http://www.bt.dk/politik/haard-kritik-af-borgerligt-bandeudspil  

Billedkilde: Altinget.dk