Fanø lukker!

Pensionen på Fanø lukker til sommer. Billedet med gravstenen er symbol på, at man efter mere end 20 års virke lukker en veldrevet institution. Det sker som led i den politiske aftale om kriminalforsorgens økonomi.

Deloittes analyse tidligere på året pegede på, at også pensionerne skulle spare. En arbejdsgruppe udarbejdede et sparekatalog, men det var ikke nok for embedsmænd og politikere, og derfor vedtog de at lukke pensionen og fordele pladserne på de øvrige syv pensioner. Deloittes undersøgelse viste, at Pensionen på Fanø er langt den dyreste at drive.  

Se indslag fra TVSYD her:  http://www.tvsyd.dk/artikel/175139:Faengselsaftale-rammer-Fanoe

I Kriminalforsorgsforeningen beklager vi besparelserne. Man burde i stedet gå i den modsatte retning og oprette langt flere pensioner, da pensionerne er et effektivt middel mod ny kriminalitet.  

Læs mere her: http://politiken.dk/politik/ECE1807933/fanoe-pension-lukkes-faengselsaftale-er-vanvittig/

"Det er en rigtig ærgerlig beslutning. Vi havde håbet, at man i stedet for at lukke institutionen havde opnormeret den og gjort den mere rentabel. Pensionen er kendt for at løse opgaverne rigtig godt, og der er rigtig dygtige medarbejdere. Det havde været en bedre politisk løsning at styrke den", sagde formand John Hatting til politiken.dk. i fredags.