Flertal i Folketinget: Boliggaranti på vej!

Der skal stå en bolig parat til alle, der løslades fra fængslerne, mener Kriminalforsorgsforeningen.

Der skal stå en bolig parat til alle, der løslades fra fængslerne, mener Kriminalforsorgsforeningen. Ifølge foreningens formand bliver en del af de svageste indsatte prøveløsladt til proformaadresser, og på den måde fastholdes de indirekte i kriminalitet.

Alle skal garanteres en bolig.

På den måde kan samfundet tage et fornuftigt ansvar for de svageste borgere og forhindre gentagelseskriminalitet, og det er både i den enkeltes og i samfundets interesse, udtalte Kriminalforsorgsforeningen i sidste uge til Information. I Danmark er man ikke garanteret en bolig, når man bliver løsladt fra fængsel. Men det kan snart blive ændret. Både eksperter og politikere er positive over for en boliggaranti til løsladte fanger.

Læs mere her: www.information.dk/240899

Danske indsatte kan i dag blive løsladt uden at have egen bolig. Men det skal være slut nu, mener et flertal i Folketinget.

Nu lover regeringen at de vil tage ideen med til finanslovsforhandlingerne til efteråret:


-          Vi skal sørge for, at man skal have et arbejde og en bolig når man skal løslades. Det skal være hjælp til selvhjælp, men hvis den indsatte ikke selv kan klare det, skal hjemkommunen og kriminalforsorgen have en pligt til at have disse ting på plads, siger Tom Behnke, retspolitisk ordfører for de Konservative til Information.

Den nuværende ambition fra Kriminalforsorgen lyder på, at 50 procent skal have en bolig at komme ud til, når de forlader fængslerne. Det kan vi gøre meget bedre, mener de Konservative. - Ambitionen er, at nul procent af danske indsatte, løslades uden at have en bolig, fortæller Tom Behnke til avisen.