FTF: Ingen erstatning efter vold på jobbet er en skandale

Helt uholdbart, at ansatte der udsættes for vold på jobbet, snydes for erstatning.

Der er akut brug for at finde en løsning, så voldsofre på arbejdspladsen kan få den erstatning, de reelt har krav på. Det er uacceptabelt, at voldsofre snydes for erstatning, fordi der ikke er tegnet en ansvarsforsikring. Det mener FTF, der forslår obligatoriske ansvarsforsikringer for de børn, unge, patienter og borgere, der opholder sig på arbejdspladsen.

Hvis du bliver sparket, får nikket en skalle eller bliver slået ned bagfra på åben gade, kan du oftest regne med at få tilkendt erstatning via retssystemet, da det er en kriminel handling. Men hvis det samme sker, mens du er på arbejde, og voldsudøveren er et barn eller en borger uden ansvarsforsikring, kan du i langt de fleste tilfælde skyde en hvid pil efter kompensation for tab af erhvervsevne, tabt arbejdsfortjeneste og godtgørelse for svie og smerte. I stedet udbetales kun en mindre erstatning jf. arbejdsskadeloven.

FTF formand Bente Sorgenfrey: ”Nu må politikerne se at komme i arbejdstøjet og finde en løsning på problemet. Det er helt urimeligt og uretfærdigt, at de ansatte ikke kan få kompensation for tab af erhvervsevne, når de udsættes for vold på jobbet”.

Læs mere her: http://www.ftf.dk/aktuelt/ftf-nyhed/artikel/ingen-erstatning-efter-vold-paa-jobbet-er-en-skandale