Fyldte Fængsler en Retspolitisk Falliterklæring.

Efter et tiår med stadigt stigende straffe er dobbeltbelæg og sammenpresset pladsmangel blevet hverdag i danske fængsler og arresthuse, skriver Information i dag. De hidtidige løsninger på problemet vækker på ingen måde jubel hos fagfolk og fængselspersonale.

Prøver man alene at løse pladsmanglen i fængslerne ved at udvide kapaciteten, vil det være en falliterklæring for retspolitikken, så bliver det en ond cirkel, hvor vi producerer flere og flere kriminelle til vores eget system mener John Hatting formand for Kriminalforsorgsforeningen.

Ole Ingstrup er i dag formand for den danske kriminalpolitiske tænketank Forsete. I 1990érne var han chef for Canadas kriminalforsorgen, hvor det lykkedes han at halvere antallet af dømte kriminelle, som falder tilbage til ny kriminalitet.

Over for Information betegner han situationen i de danske fængsler som »helt gal ud fra alle synspunkter« hvor fængselspladser alene bliver brugt til opbevaring. Ikke til at forebygge, at løsladte kriminelle går ud og laver ny kriminalitet. Læs hele artiklen her: www.information.dk/270166