Indsatte lades i stikken!

Statens revisorer kritiserer kommunerne og Kriminalforsorgen for dårligt samarbejde om de løsladte

 

Statens revisorer kritiserer kommunerne og Kriminalforsorgen for dårligt samarbejde om de løsladte

Kommunerne og Kriminalforsorgen er ikke gode nok til at samarbejde om løsladte fra landets fængsler.

Det fremgår af Rigsrevisionens seneste beretning, og den får nu Folketingets politisk valgte statsrevisorer til at reagere.

- Selv om man ved, at mangel på bolig, netværk, beskæftigelse og penge ved løsladelsen øger sandsynligheden for at begå ny kriminalitet, viser beretningen, at Kriminalforsorgen og kommunerne i en række tilfælde ikke har koordineret løsladelsen af den dømte i tilstrækkelig grad, skriver statsrevisorerne ifølge Ritzau.

Statsrevisorerne bemærker, at der er gang i flere gode initiativer, der skal forbedre samarbejdet. Men processen kan forenkles og forbedres. Således påpeger revisorerne, at flere kommuner har oplyst, at de ikke får besked om, at én af deres borgere står foran løsladelse.

  • Om fem år er det sikkert ikke blevet et hak bedre, for her er tale om gamle nyheder, siger John Hatting fmd. for Kriminalforsorgsforeningen. Kriminalforsorgen sylter tusindvis af indsatte når den sociale sagsbehandling er mangelfuld. I 2007 blev sølle 17 % af handleplanerne koordineret med kommunerne, nu er tallet kommet op på 29 %, men man skal vide, at der er lovkrav om at 100 % skal koordineres, så der er lang vej igen, siger John Hatting.
      
  • Det civile personale er presset og yder deres bedste, samtidig med, at rammerne for arbejdet ikke altid er klare. Det giver selvfølgelig dårlige resultater, som i sidste ende giver flere kriminelle i Danmark. Det er simpelthen ikke godt nok, siger John Hatting.
       
  • Tilbagefaldet til kriminalitet er i gennemsnit på 26 % og i de lukkede fængsler er det tårnhøjt på over 50 %. Det må virkelig give stof til eftertanke, at Kriminalforsorgen ikke på en lang række vigtige områder som beskæftigelse og undervisning af de indsatte ikke måler på, hvad der virker, men blot at man gennemfører aktiviteterne, siger John Hatting.

I Kriminalforsorgsforeningen vil vi følge sagen og ikke mindst opfølgningen tæt.