KFF: God idé med øget brug af samfundstjeneste

Det vil gøre, at vi kan lykkes betydeligt bedre med opgaven.

”Der er tale om et stærkt visionært forslag, når justitsminister Mette Frederiksen (S) vil skrue op for brugen af samfundstjeneste og ned for fængsel overfor kriminelle, der for første gang overtræder loven”. Det udtaler formand John Hatting til Ritzaus Bureau.

Forslaget er udtryk for en stærk nytænkning, som ikke er set længe, og det vil give helt nye muligheder for at knække tilbagefaldet til ny kriminalitet, siger formand for Kriminalforsorgsforeningen John Hatting

John Hatting tilføjer:

Siden indførelsen af muligheden for at afsone sin straf med fodlænke, er det her det mest visionære forslag på kriminalforsorgens område. Det vil et væsentligt bidrag til at holde folk ude af fornyet kriminalitet.

Hvis man vil bruge samfundstjeneste som alternativ til ubetinget fængsel, så er der tale om en helt ny måde at anvende straf på.

Det vil gøre, at vi kan lykkes betydeligt bedre med opgaven.

Fængsler er universiteter i kriminalitet: Hovedreglen er derfor, at jo mere vi kan holde folk uden for fængslerne, jo mere kan vi holde folk væk fra kriminalitet.

LÆS mere her: jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE7189600/F%C3%A6ngsels-ansatte-Indsatte-bliver-fjender-af-samfundet/

Billedet er fra Politiken den 10. nov. 2014