Megafon puster til det sorte i den danske folkesjæl

Megafon skader det politiske arbejde med at skabe forståelse for forebyggelse siger John Hattting

Megafon har spurgt danskerne om deres holdninger til fængslede, men nogle af spørgsmålene har ledende karakter, og det skader det politiske arbejde med at skabe forståelse for at forebyggelse virker, siger John Hatting formand for Kriminalforsorgsforeningen.

Megafon spørger bla.: En morder bør have adgang til Facebook, Indsatte i fængsler har det efter min mening for godt, Indsatte bør have større fængselsceller, end de har i dag og Det provokerer mig, hvis indsatte skal have bedre forhold, end de har i dag.

nyhederne.tv2.dk/article.php/id-46901442:danskere-nej-til-bedre-fangeforhold.html

-    Kun 14 % ytrer, at indsatte skal have større fængselsceller end de har i dag, men hvem kender egentlig størrelsen på cellen og er det i sig selv det vigtigste. Jeg troede, at det handlede om adgang til lys og luft, at der ikke er flere indsatte i hver celle og den slags, siger John Hatting.


37 % af befolkningen provokeres, hvis de indsatte får bedre forhold end de har i dag.

-    Det er nok mere end tvivlsomt om Megafon har fremlagt de indsattes forhold, som de er i dag, så man har kunnet tage stilling på et rimeligt oplyst grundlag. Spørgsmålet er frækt formuleret så man får indtryk af, at de indsatte har fine forhold og afsoning er nemt, siger John Hatting.

-    Jeg synes, at Megafon unødigt puster til det sorte i den danske folkesjæl. Det tegner et forkert billede af indsatte og Kriminalforsorgen og bidrager til tænkningen, at vi skal have hårdere straffe, selvom vi i dag ved, at det er den resocialiserende indsats, der får folk ud af kriminalitet, siger John Hatting.

www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/12/21/054635.htm