Ny identitet til visse tidligere bandemedlemmer

Kriminalforsorgsforeningen støtter forslag om

ny identitet til visse tidligere bandemedlemmer

SFs forslag om at hjælpe angrende bandemedlemmer ud af miljøet ved at give dem ny identitet får et blankt  nej af den konservative retsordfører. Derimod mener vi i Kriminalforsorgsforeningen, at det kan være en god investering.- Det er helt hen i vejret, siger Tom Behnke om idéen fra SFs Karina Lorentzen til Ritzau i dag.- Det kan være svært at forlade disse meget stærke broderskaber, og man kan godt frygte, at der er repressalier, hvis man vil ud, siger SFeren ligeledes til Ritzau.Ritzau skriver vivere: Hendes forslag får opbakning af Socialdemokraterne, hvis retsordfører Karen Hækkerup peger på, at Danmark er langt bagefter andre lande, når det handler om at gelejde folk ud af bandeverdenen.Tom Behnke afviser totalt idéen:- Man må stå til ansvar for egne handlinger. Derfor er det på alle måder urimeligt, at det danske  samfund skal betale for at udstyre bandemedlemmer med ny identitet, siger han i en pressemeddelelse til Ritzau.

Men i Kriminalforsorgsforeningen siger formanden, at retspolitik bør baseres på viden og ikke følelser.- For samfundet vil det være en rigtig god investering at tildele enkelte eks-bandemedlemmer en ny identitet, siger John Hatting.

- For samfundet vil det være en rigtig god investering at tildele enkelte eks-bandemedlemmer en ny identitet, siger John Hatting. 

- For der hersker ingen tvivl om, at det ellers kan være rigtigt svært at forlade nogle af banderne, som mange gange har et indre kodeks, som gør det næsten umuligt at komme ud af kriminaliteten, siger John Hatting.

- Hertil kommer, at udgifterne på den lange bane til advokater, fængsler, ofre og mange andre langt vil overstige prisen for en ny identitet, siger John Hatting. 

- Retspolitiske tiltag bør altovervejende bygge på faktuel viden om, hvordan vi reducerer den samlede mængde kriminalitet og forslaget giver de værste  en fornuftig bagdør til bandemiljøet, siger John Hatting.

- Uanset politisk ståsted vil jeg opfordre de retspolitiske ordførere til altid at se på, om et givent tiltag afkriminaliserer eller bidrager til mere kriminalitet - og lade det være et indre kompas for den politiske retning, siger John Hatting.