Politikere: Stop de lange varetægtsfængslinger

Tal fra efteråret viser, at 785 personer var langvarigt varetægtsfængslet i 2009. Det var en stigning på 15 procent

I Kriminalforsorgsforeningen er vi helt enige. Stik imod regeringens ønske om at begrænse varetægtsfængslinger, er antallet desværre steget. Det er en sørgelig udvikling, siger formand John Hatting.

Tal fra efteråret viser, at 785 personer var langvarigt varetægtsfængslet i 2009. Det var en stigning på 15 procent siden 2008 og hele 76 procent siden 2001.

Men stigningen gælder ikke kun længden af fængslingen, men også antallet – og det skal ændres, lyder det fra begge sider af folketingssalen.

Socialdemokraterne foreslår, at folk højest må være varetægtsfængslet i et halvt år. SF er på linje med socialdemokraterne

-          Man går bare og venter på sin dom, der er rigtig mange alene-timer, og meget sparsom kontakt til familie og venner, sagde retsordfører Karina Lorentzen  til TV2|Nyhederne i aftes.

Hos de Konservative synes man, at systemet skal være mere smidigt.

-          Jeg ville være temmelig træt af at sidde varetægtsfængslet, hvis jeg alene sad varetægtsfængslet, fordi alle mulige andre ikke fik gjort deres arbejde færdigt, udtalte retsordfører Kim Behnke til TV2.