Siden sænkningen af den kriminelle lavalder i den 1. juli er 568 14-årige blevet sigtet.

Det er et uhyggeligt højt tal, vurderer Kriminalforsorgsforeningen

Det er et uhyggeligt højt tal, vurderer Kriminalforsorgsforeningen.- Politikernes beslutning om at sænke den kriminelle lavalder fra 15 til 14 år får fatale følger, for alt peger på, at retliggørelsen af de 14 årige kun er med til at forrå dem, siger John Hatting fmd. for Kriminalforsorgsforeningen, idet en tidligere retliggørelse af barnet i sig selv kan medføre en negativ kriminalpræventiv effekt.

Al tilgængelig statistik viser også, at lavalderen i sig selv ingen præventiv virkning har.  Hertil kommer, at kriminaliteten for børn under 15 ikke fylder væsentligt i det samlede kriminalitetsbillede, og den har i øvrigt heller ikke været stigende det seneste tiår.

-          Ser vi på hele den vestlige verden er Slovakiet det eneste land, der i nyere tid har sænket den kriminelle lavalder. Ingen andre civiliserede eller halvkorrupte lande for den sags skyld har sænket den kriminelle lavalder, altså lige bortset fra Danmark, siger John Hatting

 

Torsdag den 18. nov. kl. 19.00 inviterer Amnesty til debat om Den kriminelle lavalder i Den Sorte Diamant – alle er velkomne.