Statsministeren taler ned til de offentligt ansatte

Statsministeren prøver at sige noget sødt og anerkendende til de offentligt ansatte, men får samtidig sagt til dem, at deres arbejde ikke betyder en tøddel på bundlinjen

I åbningstalen undervurderede statsministeren massivt, hvor vigtig den offentlige sektor er for danske virksomheder og for at skabe ny vækst

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har netop holdt sin åbningstale. Formand for FTF, Bente Sorgenfrey, er enig i, at væksten i den private sektor er afgørende, men statsministeren undervurderer massivt værdien af de offentligt ansattes arbejde:

”Statsministeren prøver at sige noget sødt og anerkendende til de offentligt ansatte, men får samtidig sagt til dem, at deres arbejde ikke betyder en tøddel på bundlinjen. Han siger, at ”væksten kan kun komme et sted fra – de private virksomheder”. Det er helt rigtigt, at vi skal gøre, hvad vi kan for at styrke væksten i den private sektor. Det ville dog klæde statsministeren at anerkende, at den offentlige sektor også er afgørende for virksomhedernes vækstmuligheder. Det sker bl.a. ved at sikre veluddannet arbejdskraft, effektiv sundhedsbehandling og hjælp til jobsøgning”, siger Bente Sorgenfrey.

”Regeringen mangler svar på, hvordan den vil få flere til at gennemføre en videregående uddannelse. Den seneste opgørelse fra Undervisningsministeriet viser, at det desværre er gået den helt forkerte vej. Regeringens eneste svar er et udspil til en SU-reform, der vil belønne de hurtige og tage pengene fra dem, der har problemer med at gennemføre på normeret tid. Det belønner dem, der i forvejen er dygtige og studieegnede – og straffer dem, der har mest brug for hjælp til at gennemføre. Hvis vi skal have glæde at, at langt flere begynder på en videregående uddannelse, så skulle regeringen langt hellere sætte hårdt ind mod det alt for store frafald ved fx at etablere mentorordninger for de studerende og styrke vejledningen", siger Bente Sorgenfrey.