TV overvågning forhindrer ikke vold

Kameraovervågning på Strøget er falsk tryghed: Godt at politiet stopper med at spilde skattekroner på overvågningen og ændrer strategi.

<xml> </xml>

- TV overvågning er slet ikke det mirakelmiddel som det bliver fremstillet som, for alle internationale erfaringer peger på, at TV overvågning på ingen måde forhindrer vold og overfald, og derfor hilsner vi det velkomment, at Københavns politi nu indstiller den permanente overvågning af Strøget, siger John Hatting formand for Kriminalforsorgsforeningen.

- TV overvågning udgør mange gange en falsk tryghed, og det er synd, at befolkningen ikke får hele sandheden at vide, for TV overvågning beskytter ikke og forhindrer hverken vold eller overfald, som jo gerne skulle være det vigtigste resultat af overvågningen af Strøget i København, siger John Hatting.

- I stedet for overvågningen skal SSP medarbejderne på gaden, og det skal kombineres med flere forebyggende tiltag. Jeg ved godt, at det er en gammel traver, men forebyggelse, forebyggelse og atter forebyggelse er den sikreste vej til færre voldstilfælde og grove overfald, siger John Hatting.

- I bedste fald ville overvågningen have haft en kortvarig positiv effekt, det havde den ikke engang, og international erfaring viser, at når det netop handler om at forebygge vold og overfald, så når ophidsede gemytter ikke at tænke sig om, så de slår desværre alligevel på tæven - uagtet, at de bliver filmet, siger John Hatting