Ungdomskommissionen siger forebyggelse - vi siger ja tak

Justitsministeren har i dag modtaget rapporten om forebyggelse af ungdomskriminalitet, og på de 761 sider fylder ord som forebyggelse og resocialisering godt.

 

Og det er kun på tide, at det budskab kommer frem, lyder det, fra John Hatting 

- De senere år har mange budt ind med længere og hårdere straffe som løsning på ungdomskriminaliteten. Som en diametral modsætning har vi Ungdomskommissionens anbefalinger, og det glæder mig ærlig talt inderligt. For det er sådanne tiltag, der virker«, lyder det fra Hatting til Ritzau.

Han bakkes op af socialrådgiverforeningens formand, Betinna Post, og de har sammen skrevet et større debatindlæg, der bringes i Politiken i dag og som samtidig roser kommissionens arbejde.

Anbefalingerne lyder blandt andet på mentorordninger og langt mere undervisning til indsatte, hvilket giver rigtig god mening, siger John Hatting. Generelt fokuserer kommissionen på det forebyggende sociale arbejde, og John Hatting siger til Ritzau, at forslagene er "vidunderligt fri for den destruktive straffekultur," som i flere år har præget debatten om ungdomskriminalitet.

- Vi har simpelt hen ikke råd til at lade være med at forebygge ungdomskriminalitet, for det er ofte de ungdomskriminelle, der bliver hængende i kriminalitet i mange år«, fortæller Hatting.